[O2] Wyciąg ze świadectwa homologacji a rejestracja samochod
Witajcie,
Mam taki problem dzisiaj poszedłem do urzędu i okazało się że nie chcą mi zarejestrować auta bo świadectwo homologacji wydane jest że octa to sedan.
Dzwonilem do dealera i powiedział że zawsze tak wydają i nie powinni mi robić problemu w urzędzie z rejestracją i pierwszy raz się z tym spotykają.
mam pytanie posrednio zwiazane z tematem.
potrzebuje zdobyc swiadectwo homologacji w celu uzupelnienia brakow w dowodzie rejestracyjnym. takie swiadectwo bylo wydawane przy kupnie, ale auto nie jest od pierwszego wlasciciela i tej homologacji brak.
czy w ASO wydaja kopie takiego dokumentu? czy moze trzeba sie zglosic do wydzialu komunikacji w ktorym auto bylo rejestrowane po raz pierwszy? lub czy SKP jest w stanie ustalic dane techniczne pojazdu bez tego dokumentu czyli na podstawie samego numeru silnika i vin?
zbliza mi sie przeglad i diagnosta powiedzial ze w cenie przegladu to bedzie, tylko najlepiej byloby miec ten wyciag z homologacji, ewentualnie po numerze silnika. tylko chcialbym miec 100% pewnosc, ze jest to do ustalenia.
brakuje mi glownie mocy i numeru homologacji - to jest najistotniejsze. najlepiej by bylo jakby ktos posiadajacy O1 ASZ kombi podeslal do wgladu fotke ostatniej strony dowodu, ale chetnych brak
Komentarz